Ajankohtaista

7.10.2016 Onhan lompakossasi elinluovutuskortti?

Euroopan elinsiirtopäivä on lauantaina 8. lokakuuta. Suomessa elinsiirtoa odottaa jatkuvasti 450 ihmistä. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Joka vuosi elinsiirtoa odottavia menehtyy, koska sopivaa elintä ei löydetä ajoissa. Elinluovutuskortti nopeuttaa ja helpottaa elinluovutustapahtumaa.

Lue lisää


5.10.2016 Lisää munuaissiirtoja elävältä luovuttajalta

Terve ihminen voi luovuttaa toisen munuaisensa läheisensä sairauden hoitoon. Nykylain tulkinnan mukaan luovuttajan olisi kuitenkin oltava luovuttajan lähisukulainen tai asuttava samassa osoitteessa. Lakimuutos on yksi keino lisätä elävältä luovuttajalta tehtyjen munuaissiirtojen määrää Suomessakin, muistuttaa Munuais- ja maksaliitto Euroopan elinsiirtopäivänä 8.10.

Lue lisää


4.10.2016 Luovuttaja-installaatio Kolmen sepän patsaalle

Elinluovutuskortti-kiertue huipentuu Helsinkiin lauantaina 8.10., kun Kolmen Sepän aukiolle nousee klo 11 Luovuttaja-installaatio. Elinluovutuskortin allekirjoittamalla voi lunastaa yhden installaation 450 paidasta. Paitojen Luovuttaja-logon on suunnitellut Ivana Helsinki.

Lue lisää


30.9.2016 Valtakunnallinen Elinluovutuskortti-kiertue saapuu Kuopioon 7.10

Euroopan elinsiirtopäivä on 8. lokakuuta. Sen kunniaksi neljälle paikkakunnalla nousee ensi viikolla päivän ajaksi Luovuttaja-installaatio muistuttamaan elinluovutuskortista. Perjantaina 7.10 klo 13 Kuopion torilta voi lunastaa itselleen yhden installaation sadasta paidasta allekirjoittamalla elinluovutuskortin.

Lue lisää


30.9.2016 Valtakunnallinen Elinluovutuskortti-kiertue saapuu Tampereelle 6.10

Euroopan elinsiirtopäivä on 8. lokakuuta. Sen kunniaksi neljälle paikkakunnalla nousee ensi viikolla päivän ajaksi Luovuttaja-installaatio muistuttamaan elinluovutuskortista. Torstaina 6.10 klo 13 Tampereen Koskipuistossa ohikulkija voi lunastaa itselleen yhden installaation 100 paidasta allekirjoittamalla elinluovutuskortin.

Lue lisää


30.9.2016 Valtakunnallinen Elinluovutuskortti-kiertue starttaa Jyväskylän kävelykadulta 5.10

Euroopan elinsiirtopäivä on 8. lokakuuta. Sen kunniaksi neljälle paikkakunnalla nousee ensi viikolla päivän ajaksi Luovuttaja-installaatio muistuttamaan elinluovutuskortista. Keskiviikkona 5.10 klo 13 Jyväskylän keskustassa ohikulkija voi lunastaa itselleen yhden installaation 100 paidasta allekirjoittamalla elinluovutuskortin. Installaation rakentavat Jyväskylän ammattiopiston opiskelijat.

Lue lisää


27.9.2016 Viisi rohkeaa julkkista Elinluovutuskortti-kampanjan lähettiläiksi

Euroopan elinsiirtopäivänä 8. lokakuuta muistutetaan elinluovutuskortista. Luovuttaja-kampanjassa elinluovutuskortin allekirjoittavat vapaaottelija Teemu Packalén, jääkiekkoilija Pekka Jormakka, radio- ja tv-juontaja Tuija Pehkonen, fitnessbloggaaja Janni Hussi ja laulaja Kim Herold.

Lue lisää


13.9.2016 Ivana Helsinki elinsiirtopäivän Luovuttaja-logon takana

Euroopan elinsiirtopäivä on lauantaina 8.10. Tapahtumaa vietetään Suomessa Luovuttaja-kiertueen muodossa, jolloin neljälle paikkakunnalle nousee vuorovaikutteinen installaatio Luovuttaja-paidoista. Kampanjapaitojen logon on suunnitellut Ivana Helsinki.

Lue lisää


11.7.2016 Elinluovutuskortteja Sporttitoreilla

Elinluovutuskortti on helppo tapa auttaa. Yksi luovuttaja voi pelastaa kuuden ihmisen hengen. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Kortteja jaetaan Elinsiirron saaneiden EM-kisojen Sporttitoreilla koko viikon.

Lue lisää


7.7.2016 Siirrettävistä sydämistä on pula

Suomessa on vuoden ensimmäisen puoliskon aikana tehty 197 elinsiirtoa. Viime vuosi oli ennätysvuosi, ja siirtoja tehtiin silloin 391. Uutta elintä Suomessa odottaa yli 400 ihmistä. Siirrettävistä elimistä, varsinkin sydämistä, on silti edelleen pula. Elinluovutuskortti on edelleen tärkeä.

Lue lisää


25.4.2016 Tule vapaaehtoiseksi Sporttitorille

Elinsiirtoliikunnan tapahtumaviikko European Transplant Sport Week on 11.–16.7. Tule Sporttitoreille vapaaehtoiseksi jakamaan elinluovutuskortteja.

Lue lisää


14.4.2016 Elinsiirtoliikunnan viikko 10.–17. heinäkuuta

Elinsiirron saaneiden EM-kilpailut järjestetään 10.–17. heinäkuuta Vantaalla. Kisojen yhteydessä järjestetään kansainvälinen elinsiirtoliikunnan tapahtumaviikko European Transplant Sport Week.

Lue lisää


18.3.2016 Elävältä luovuttavalta tehtyjen munuaissiirtojen lisäämiseksi tarvitaan lakimuutos

Munuaissiirto parantaa sairastuneen ennustetta ja elämänlaatua dialyysihoitoon verrattuna. Valtaosa siirteistä saadaan aivokuolleilta luovuttajilta ja niistä on jatkuva pula. Elävien munuaisen luovuttajien määrän lisääminen vaatii lakimuutosta, jotta luovuttajana voi toimia muukin kuin lähiomainen.

Lue lisää


22.2.2016 Lupa kasvojen luovutusleikkaukseen kysytään erikseen

Suomessa on tehty Pohjoismaiden ensimmäinen kasvojen kudosten siirto HUS:n ilmoituksen mukaan. Siirto on järjestyksessään 35. koko maailmassa. Kasvojen kudosten siirtoon päädytään, kun kasvot ovat niin pahoin tuhoutuneet, ettei muita menetelmiä ole enää käytettävissä.

Lue lisää


20.1.2016 Elinluovutuskortti on edelleen tärkeä

Viime vuonna elinsiirto pelasti lähes 400 ihmisen hengen Suomessa. Siirrettävistä elimistä on silti edelleen pula. Elinluovutuskortti on helppo tapa tehdä hyvää. Yksi elinluovuttaja voi pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen.

Lue lisää


9.10.2015 Elinluovutus-sovellus nyt myös iPhoneen

Elinluovutuskortti-sovellus on tänään julkaistu myös iStoressa. Nyt myös iPhonen käyttäjät voivat kertoa elinluovutustahtonsa läheisille entistä helpommin. Euroopan elinsiirtopäivää vietetään 10.10.

Lue lisää


9.10.2015 Euroopan elinsiirtopäivä: Elinluovutuskortti on edelleen tärkeä

Lauantaina 10. lokakuuta vietetään Euroopan elinsiirtopäivää. Suomessa päivää voi juhlistaa lataamalla upouuden elinluovutuskortti-sovelluksen puhelimeensa. Sen avulla myös oman tahdon kertominen läheisille on entistä helpompaa.

Lue lisää


8.10.2015 Lisää munuaissiirtoja eläviltä luovuttajilta

Lauantaina 10.10. vietetään Euroopan elinsiirtopäivää. Suomessa yli 400 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Munuaissiirtojen lisääminen eläviltä luovuttajilta helpottaisi uutta munuaista odottavien tilannetta.

Lue lisää


5.10.2015 Kampanja: Elinluovutuskortti on helppo tapa auttaa

Euroopan elinsiirtopäivää vietetään 10. lokakuuta. Tänään alkavassa kampanjassa muistutetaan, miten helppoa elinluovutuskortti on tehdä. Uudella mobiilisovelluksella se on entistä helpompaa.

Lue lisää


2.10.2015 Säg ja till organdonation i mobilen

Nu går det också att ladda ner organdonationskortet på en smarttelefon. Appen finns för Android-, Windows- och iPhonetelefoner samt för iPad och Android-surfplattor

Lue lisää


Edelliset Seuraavat


musili

syke logo

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla web