Ajankohtaista

18.3.2016 Elävältä luovuttavalta tehtyjen munuaissiirtojen lisäämiseksi tarvitaan lakimuutos

Munuaissiirto parantaa sairastuneen ennustetta ja elämänlaatua dialyysihoitoon verrattuna. Valtaosa siirteistä saadaan aivokuolleilta luovuttajilta ja niistä on jatkuva pula. Elävien munuaisen luovuttajien määrän lisääminen vaatii lakimuutosta, jotta luovuttajana voi toimia muukin kuin lähiomainen.

Lue lisää


22.2.2016 Lupa kasvojen luovutusleikkaukseen kysytään erikseen

Suomessa on tehty Pohjoismaiden ensimmäinen kasvojen kudosten siirto HUS:n ilmoituksen mukaan. Siirto on järjestyksessään 35. koko maailmassa. Kasvojen kudosten siirtoon päädytään, kun kasvot ovat niin pahoin tuhoutuneet, ettei muita menetelmiä ole enää käytettävissä.

Lue lisää


20.1.2016 Elinluovutuskortti on edelleen tärkeä

Viime vuonna elinsiirto pelasti lähes 400 ihmisen hengen Suomessa. Siirrettävistä elimistä on silti edelleen pula. Elinluovutuskortti on helppo tapa tehdä hyvää. Yksi elinluovuttaja voi pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen.

Lue lisää


9.10.2015 Elinluovutus-sovellus nyt myös iPhoneen

Elinluovutuskortti-sovellus on tänään julkaistu myös iStoressa. Nyt myös iPhonen käyttäjät voivat kertoa elinluovutustahtonsa läheisille entistä helpommin. Euroopan elinsiirtopäivää vietetään 10.10.

Lue lisää


9.10.2015 Euroopan elinsiirtopäivä: Elinluovutuskortti on edelleen tärkeä

Lauantaina 10. lokakuuta vietetään Euroopan elinsiirtopäivää. Suomessa päivää voi juhlistaa lataamalla upouuden elinluovutuskortti-sovelluksen puhelimeensa. Sen avulla myös oman tahdon kertominen läheisille on entistä helpompaa.

Lue lisää


8.10.2015 Lisää munuaissiirtoja eläviltä luovuttajilta

Lauantaina 10.10. vietetään Euroopan elinsiirtopäivää. Suomessa yli 400 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Munuaissiirtojen lisääminen eläviltä luovuttajilta helpottaisi uutta munuaista odottavien tilannetta.

Lue lisää


5.10.2015 Kampanja: Elinluovutuskortti on helppo tapa auttaa

Euroopan elinsiirtopäivää vietetään 10. lokakuuta. Tänään alkavassa kampanjassa muistutetaan, miten helppoa elinluovutuskortti on tehdä. Uudella mobiilisovelluksella se on entistä helpompaa.

Lue lisää


2.10.2015 Säg ja till organdonation i mobilen

Nu går det också att ladda ner organdonationskortet på en smarttelefon. Appen finns för Android-, Windows- och iPhonetelefoner samt för iPad och Android-surfplattor

Lue lisää


2.10.2015 UUTTA! Elinluovutuskortti on nyt myös mobiilissa

Elinluovutuskortin voi ladata nyt myös älypuhelimeen. Sovelluksen kautta oman tahdon voi kertoa läheisille entistä helpommin lähettämällä whatsapp-viesti, sähköposti tai jakamalla tieto someen.

Lue lisää


24.9.2015 Suomessa 500. lasten elinsiirto

Lasten elinsiirtoja on tehty jo 500 sen jälkeen, kun Lastenklinikan elinsiirtotoiminta käynnistyi noin 30 vuotta sitten.

Lue lisää


21.9.2015 Euroopan elinsiirtopäivä

Elinsiirtopäivää vietetään lauantaina 10.10. Tiedotuskampanjasta muistutetaan, miten helppoa elinluovutuskortti on tehdä.

Lue lisää


9.9.2015 500. sydänsiirto Suomessa

Suomen 500. sydämensiirto on tehty HYKS:ssä. Ensimmäisestä sydänsiirrosta on 30 vuotta.

Lue lisää


31.8.2015 Kansallinen toimintasuunnitelma ruotsiksi ja englanniksi

Elinluovutusta ja elinsiirtoja koskeva toimintasuunnitelma on nyt julkaistu myös ruotsin- ja englanninkielisenä versiona.

Lue lisää


26.5.2015 Tiedätkö sinä läheisesi elinluovutustahdon?

Suomalaiset suhtautuvat myönteisesti elinluovutukseen. Kuitenkin vain joka neljäs on allekirjoittanut elinluovutuskortin ja puolet kertonut tahtonsa läheisilleen selviää Munuais- ja maksaliiton TNS Gallupilla teettämässä uudessa tutkimuksessa. Elinluovutuskortti on edelleen paras tapa varmistaa oman tahtonsa toteutuminen.

Lue lisää


24.3.2015 Kertomus vuoden 2014 toiminnasta

KYLLÄ elinluovutukselle -toiminnan vuosikertomus on ilmestynyt. Siihen voi tutustua netissä.

Lue lisää


25.2.2015 Neljännesvuosisata keuhkonsiirtoja

Suomen ensimmäinen keuhkonsiirto tehtiin 25 vuotta sitten. Viime vuoden loppuun mennessä keuhkonsiirtoja oli tehty 217. Siirtoelimistä on jatkuva pula.

Lue lisää


12.2.2015 Sydämensiirtoja Suomessa 30 vuotta

Sydämensiirtoja on tehty Suomessa jo 30 vuoden ajan. Nykyään tehdään noin 20 siirtoa vuodessa. Tarvetta olisi useammalle, mutta sopivista siirteistä on jatkuva pula. Elinluovutustahtonsa voi ilmaista mm. täyttämällä elinluovutuskortin.

Lue lisää


4.2.2015 Kansallinen toimintasuunnitelma elinluovutusten lisäämiseksi

Elinluovutusta ja elinsiirtoja koskeva kansallinen toimintasuunnitelma pyrkii lisäämään elinsiirtojen määrää. Päätavoitteena on, että kaikki, jotka tarvitsevat elinsiirron, saavat elinsiirteen oikea-aikaisesti ja yhdenvertaisesti.

Lue lisää


13.1.2015 Vuonna 2014 ennätysmäärä elinsiirtoja

Elinsiirtoja tehtiin Suomessa viime vuonna ennätykselliset 355 kappaletta. Elinsiirtoa odottaa silti yli 400 ihmistä.

Lue lisää


13.11.2014 Vardagen för barn och unga som genomgått organtransplantation

I Finland har man genomfört över 400 organtransplantationer hos barn och unga. Efter en lyckad organtransplantation är tillväxten och utvecklingen huvudsakligen normala.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat


musili

syke logo

ray-tukee