Ajankohtaista

14.4.2016 8.59

Elinsiirtoliikunnan viikko 10.–17. heinäkuuta

Elinsiirron saaneiden EM-kilpailut järjestetään 10.–17. heinäkuuta Vantaalla. Kisojen yhteydessä järjestetään kansainvälinen elinsiirtoliikunnan tapahtumaviikko European Transplant Sport Week.

Tapahtumaviikkoon sisältyy liikuntaleiri elinsiirron saaneille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen, tutkijatyöpajoja elinsiirtoihin ja liikuntaan liittyen, kansainvälinen elinsiirtoliikunnan symposio sekä kaikille avoimia ympäri pääkaupunkiseutua järjestettäviä Sporttitori-tapahtumia.


European Transplant Sport Week toteutetaan Euroopan Unionin Erasmus+ Sport -tuen avulla. Tapahtumien järjestelyistä vastaa Suomen Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU yhteistyössä KYLLÄ elinluovutukselle -tiedotustoiminnan sekä Munuais- ja maksaliiton ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE:n kanssa.


Lisätietoja viikon tapahtumista saa sivulta http://www.vantaa2016.fi/etsw16.

Lisätietoa EM-kisoista saa sivuilta www.vantaa2016.fi.


Elinluovutuskortteja Sporttitoreilla

Elinsiirtoliikunnan viikon Sporttitori-tapahtumien tavoitteena on kertoa mahdollisimman monille pääkaupunkiseudun asukkaille siitä, että säännöllinen liikunta on yksi parhaista tavoista pitää omasta terveydestä huolta. Sporttitoreilla voi kokeilla eri liikuntalajeja, tavata elinsiirron saaneita urheilijoita. Samalla mukaan voi ottaa elinluovutuskortin. Kansalaistorin päätapahtumassa ti 12.7. mukana myös huipputason live-esiintyjiä.


Sporttitori-kiertueen tapahtumapaikat

Ma 11.7. Klo. 12–15  Tikkurilantori, Vantaa

Ti 12.7.  Klo. 15–19  Kansalaistori, Helsinki

Ke 13.7. Klo. 12–15  Käpylän urheilupuisto, Helsinki

To 14.7. Klo. 12–15  Jumbo, Vantaa

Pe 15.7. Klo. 12–15  Sello (Viaporintori), Espoo

La 16.7. Klo. 12–15  Myyrmanni (Paalutori), Vantaa


Sporttitoreille tarvitaan vapaaehtoisia jakamaan elinluovutuskortteja sekä tietoa elinluovutuksista ja elinsiirroista. Ilmoittaudu Sporttitorien KYLLÄ elinluovutukselle -tiimiin suoraan petri.inomaa@musili.fi.


Kisojen järjestämiseen tarvitaan vapaaehtoisia moniin tehtäviin. Lue lisää sivulla www.vantaa2016.fi/vapaaehtoiset.


Viikko täynnä tapahtumia

Kansainvälinen lasten ja nuorten leiri on avoin kaikille elinsiirron saaneille lapsille ja heidän perheilleen. Osallistuminen leirille on elinsiirron saaneille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen ilmaista majoitusten, ruokailujen ja ohjelman osalta. Jokainen perhe vastaa kuitenkin itse matka- ja muista kustannuksista.


Kansainvälinen elinsiirtoliikunnan symposio järjestetään 14.–15. heinäkuuta Vantaan Rantasipi Airport Congress Centerissä. Ennen elinsiirtoliikunnan symposiota järjestetään elinsiirtoliikunnan tutkijatyöpajojen sarja 11.–14.7. Tutkijatyöpajojen tavoitteena on edistää moniammatillista vuoropuhelua elinsiirron saaneiden henkilöiden, tutkijoiden ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Yleisteemana tutkijatyöpajoissa on ”suorituskyky, harjoittelu ja harjoitettavuus”.

ETSW 2016


Palaa otsikoihinmusili

syke logo

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla web