Ajankohtaista

21.6.2017 13.45

Elinsiirron saaneiden MM-kisoihin ennätyssuuri suomalaisjoukkue

Espanjan Aurinkorannikolla, Malagassa 25.­6.–2.7. järjestettävien elinsiirron saaneiden maailmanmestaruuskilpailujen ohjelmassa on 17 lajia. Kaikkiaan 2200 elinsiirtourheilijaa saapuu paikalle yli 50 maasta. Suomesta mukaan lähtee historiallisen suuri, 41 urheilijan joukkue. Eniten suomalaisia kilpailee yleisurheilun, keilailun ja petanquen parissa.

Urheilu on urheilukilpailuissa pääosassa. Yhtä tärkeää on MM-kisojen kaikkia kannustava, uusia ystävyyssuhteita luova tunnelma sekä hyvien, elämän mittaisten muistojen luominen. Numerolappu rinnassa kasvattaa kilpailuviettiä ja antaa lisäpontta ponnisteluun. Elinsiirron saanut voi elää kilpaurheilijanakin täysillä. Mitalitavoitteita Suomen joukkue ei ole asettanut, jokainen viivalle asettunut on jo voittaja, arvokkaat sijoitukset otetaan mieluisina lisäbonuksina.

MM-kisat näyttävät maailmalle, mikä elämän antava merkitys elinsiirroilla on. Tietoisuus elinsiirroista kasvattaa myös elinluovutustahtonsa ilmaisseiden joukkoa. Elinsiirron saaneiden urheilu on konkreettinen osoitus elinsiirron voimasta.

MM-kisojen kotisivut

Tietoa Suomen joukkueesta

 


Palaa otsikoihinmusili

syke logo

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla web